perjantai 29. toukokuuta 2009

Lopunajan tapahtumat

Jumala lupaa Ilmestyskirjaa tutkivalle ja siitä vaarin ottavalle: "Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!" (Ilm 1:3)

Ilmestyskirjan lopussa on myös varoitus: "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. (Ilm.22:18-19)

Ilmestyskirja voi tuntua aluksi sekavalta, mutta uskoville Pyhä Henki avaa sitä vähä vähältä. Vähitellen löytyvät myös muut lopunaikoihin liittyvät kohdat sekä Vanhasta että Uudesta Testamentista. Mitään sataprosenttisia lukkoon lyöntejä lopunajoista ei voi tehdä, ja siksi voi joutua välillä tarkistamaan kantojansa joissain kohdin. Pääasia kuitenkin on, että muodostaa itselleen jonkinlaisen käsityksen, jotta ei ole väärien profeettojen ja antikristusten eksytettävissä (Mat 24:4-5).

Jeesus lupasi, että kaikkina aikoina tulee vääriä profeettoja ja vääriä kristuksia, eli antikristuksia, eksyttämään ihmisiä (Mat 24:24) samoin kuin maanjäristyksiä, sotia, nälänhätää ja luonnonmullistuksia (Mark 13:5-8 ), mutta tuo ei vielä ole lopunaikaa:

”Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.” (2 Tes: 2:1-4)


1. Israel merkkinä lopunajan alkamiselle

Lopunajan tapahtumat alkavat Israelista ja loppuvat siellä, koska Israel on maailman napa (Hes 38:12).

Aluksi Israelin valtio syntyy uudelleen (Mat 24:32-34) ja lopunajan tapahtumat tempaus, antikristuksen valtaannousu, Israelin herääminen ja Jeesuksen toinen tuleminen maan päälle jne. tapahtuvat tuon sukupolven aikana.

Raamatussa Israelista puhutaan viikunapuuna ja kun Israel ei kansana ottanut vastaan Kristusta Messiaanaan, niin Jeesuksen profetia Israelista toteutui (Luuk 13:6-9, Mat 21:19) ja Jumala pani peitteen heidän silmilleen (2 Kor 3:14-16) ja niin alkoi pakanoiden etsikkoaika. Myöhemmin peite taas otetaan juutalaisten silmiltä.

Israelin kansa joutui hajotetuksi monien kansojen sekaan ensimmäistä kertaa 70 jKr. (Hes 36:17-19) ja kun heistä yksi osa palaa takaisin, alkavat lopunajan tapahtumat toteutua (Dan 12:7, Hes 36:24). Vuonna 1948 tuo jo tapahtui ja pakanakansojen Jerusalemin tallaaminen (Luuk 21:24) loppui kuuden päivän sotaan 1967, kun Israel valtasi Jerusalemin vanhan kaupungin.


2. Porttokirkko luo pohjan antikristuksen esiin astumiselle

Väärä eksyttävä ekumenia leviää ja synnyttää porttokirkon, johon kuuluu kaikenlaista uskonnollista väkeä muslimeista nimikristittyihin. Ekumeenikot kaikkialla ovat jo nyt sopineet ja opettaneet, että taivaaseen pääsevät muutkin kuin uudestisyntyneet kristityt. Ei tarvitse uskoa siihen, miten Jumala on itsensä Raamatussa ilmoittanut, vaan voi uskoa minkälaiseen vaan jumalaan tai korkeimpaan – ihan niin kuin riivaajatkin uskovat (Jaak 2:19).

Kaikkia pitää suvaita, harhaoppeja ei saa tuomita, jumalattomia oppeja ja käytäntöjä ei saa arvostella ja uskovien pitää myöntyä olemaan yhtä uskonnollisten kanssa. Kaiken Jumalan sanan ja siitä kiinni pitävien pitää sekoittua uskonnolliseksi Jumalan vastaiseksi mössöksi. Tämä on antikristuksen ja perkeleen haluama kehitys. Perkelehän on erittäin uskonnollinen persoona, muistellaanpas vain, miten hän Raamatun Kirjoituksiin vedoten yritti eksyttää Jeesustakin erämaassa (Mat 4:1-11). Hän on erittäin taitava eksyttämään ja valehtelemaan ja saa helposti uskovatkin syyllistettyä tuntemaan itsensä pahoiksi ja kohtuuttomiksi ”sinussa ei ole lainkaan rakkautta” ja ”ei saa tuomita” lausahduksillaan, jolloin uskovat lankeavat ja mukautuvat yleiseen mielipiteeseen pois Jumalasta.

Vain uudestisyntyneitä kristittyjä suvaitaan yhä vähemmän ja vähemmän. Heitä vainotaan lisääntyvästi ja yritetään kaikin tavoin saada luopumaan uskostaan ja liittymään ”suvaitsevaan” ekumeniaan.

Lopunajan maailmankirkko (Ilm 13:8) valmistuu hyvää vauhtia. Siihen on sitten antikristuksen helppo asettua hallitsemaan.

Ihmisten synti lisääntyy loppua kohti mentäessä ja he täyttävät syntiensä mitan niin kuin israelilaiset aikoinaan (1 Tes 2:16, Apt 18:6). Kirkkojen luopumuksen lisäksi myös yksityisten ihmisten moraali on alennuksen tilassa. Kristillisen moraalin sijaan on tullut omat tunteet ja tilanne-etiikka toiminnan oikeuttajina ja rajaajina. Niinpä kaikenlainen rikollisuus, huoruus (avioliiton ulkopuolella tapahtuvat seksi), perverssiydet, abortit, eutanasia, alkoholismi ja huumeen käyttö, okkultiikka eri muodoissaan, itsekkyys, väkivalta, sodat, terrorismi, ahneuden ja vallanhimon mukaan toimiminen, new age yms. ovat vieneet ihmiskunnan rappiotilaan, jossa ihmiset voivat pahoin. Tarvitaan yhä enemmän vartijoita, valvontakameroita, turvatoimia, kaikenlaisia terapeutteja, pillereitä ja hoitoja, joilla tätä pahuutta ja sen tuloksia yritetään pitää aisoissa. Tähän pahoinvoinnin kierteeseen odotetaan vapauttajaa, suurta johtajaa, tuomaan rauhaa – ja niinpä tämä ihmisten synnin luoma ahdistus ottaa helpottuneena vastaan suuren määrätietoisen johtajan, joka lupaa rauhaa ja hyvinvointia koko maailmalle, antikristuksen.

On vain kaksi valtakuntaa: Jumalan valtakunta ja saatanan valtakunta. Jumalan johtaa omaa valtakuntaansa ja siihen valtakuntaan kuuluvat uudestisyntyneet kristityt, se on hengellinen valtakunta. Saatana johtaa omaa valtakuntaansa ja siihen kuuluvat kääntymättömät ja uskostaan luopuneet ihmiset, se on maallinen lihan valtakunta. Näillä kahdella valtakunnalla ei ole mitään yhtymäkohtaa, vaan ne ovat täysin vastakkaiset toisilleen.

Taivaan valtakunnalla on oma evankeliuminsa, jota Jeesus saarnasi ”Ja hän kierteli kautta koko Galilean ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta, mitä kansassa oli.” (Mat 4:23)

Saatanan valtakunnan evankeliumi on sitä toista evankeliumia, josta Jumala Raamatussa varoittaa ”Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.” (Gal 1:8-9)

Minkäänlainen ekumenia ei voi yhdistää Jumalan valtakuntaa ja saatanan valtakuntaa. Tuo väärä ekumenia voi vain eksyttää, jos mahdollista uskovatkin pauloihinsa. Uskovia on tästä varoitettu: ”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” (1 Piet 5:8) ”Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.” (Mat 24:24)


3. Tuleva Googin sota

Israel on ollut jatkuvissa sodissa ja terroristien kynsissä perustamisestaan alkaen, mutta sinne tulee hetkiseksi näennäinen rauha, joka päättyy, kun pohjan perillä eli pohjoisessa olevan kansan (Venäjä) kanssa liittoutuneet maat hyökkäävät. Tuosta sodasta kerrotaan Hesekielin 38 luvussa.

Jumalan viha kohtaa sotivia kansoja ja jokaista (ruttoa, verta, miekkaa, raekiviä, tulta, tulikiviä), joka on Israelia vastaan lähtenyt sotimaan ja Goog liittolaisineen tuhoutuu maanjäristyksessä ja israelilaiset hautaavat vihollisiaan seitsemän kuukautta (Hes 38:18-23, 39:4;12-13) ja käyttävät seitsemän vuotta vihollisten aseita energianlähteenä (39:9-10).

Loput vielä maailmalla olevista israelilaisista palaavat Googin sodan jälkeen Israeliin (Hes 39:28, Jer 16:14-15, 23:7-8) ja tuosta sodasta alkaa 7-vuotinen vihan- eli ahdistuksen aika.


4. Uskoville varoituksia

Jeesus käski uskovien pysyä lujana lisääntyvän pilkan, vainon ja uskovien tappamisen enentyessä tempausta kohti mennessä. Uskosta luopuu yhä useampi ja juuri luopiot vainoavat yhä uskossa olevia pahiten (Mat 24:7-9). On myös kestettävä kaikki se painostus yhdenmukaistumatta ekumeniaan ja sekulaariseen porttokirkkoon, vaikka synneissään elävät uskonnolliset ympärillä huutavat kuinka syytöksiään ”ei saa tuomita”, ”sinussa ei ole lainkaan rakkautta”, ”ei Jumala voi olla niin ankara” yms. Heidän suunsa on tukittava ja itse pysyttävä Raamatun sanassa ketään mielistelemättä ja pelkäämättä (1 Kor 10:12, Luuk 21:34, 1 Piet 5:8-9).

Jeesus puhuu tyhmistä ja viisaista neitsyistä ja käskee valvomaan (Mat 25:1-13). Tyhmät neitsyet elävät itsensä, omaisuutensa, huvitustensa, uransa, toisten ihmisten, kirkkojen yms. varassa, eivät Jumalan. Niinpä heillä ei ole öljyä, eli Pyhää Henkeä itsessään, vaikka saattavat luulla olevansa uskossa. He vääntävät Jumalan sanaa omien tunteidensa ja halujensa mukaisesti korvasyyhyynsä ja ovat paatuneet ja pensistyneet. Ei ole itsestään selvää, että joskus uskoon tullut kestää uskossa loppuun asti. Ne, joissa ei ole Pyhää Henkeä tempauksen hetkellä, jätetään maahan eikä heillä enää ole pelastumisen mahdollisuutta, vaan he tulevat joutumaan helvetin tuleen (Joh 15:6, Heb 10:26, Luuk 6:46-49).

Viisaat neitsyet valvovat itseään ja jumalasuhdettaan. He seuraavat itsenäisesti Jeesusta ja korjaavat kurssiaan heti, kun huomaavat poikenneensa kaidalta tieltä. (Jaak 1:12, 1 Joh 3:9, Ef 6:11-12)

Jeesus tulee kuin varas yöllä varoittamatta ja siksipä onkin tultava uskoon ja joka päivä tehtävä parannusta ja Jumalan tahto. Jeesuksen tullessa hakemaan omiaan on enää myöhäistä tehdä mitään asian hyväksi. Pelastus meni sivu suun ikiajoiksi. (1 Tes 5:1-11),

Vain ne, jotka ovat tempauksen hetkellä uskossa eli, joilla on Pyhä Henki otetaan tuolloin taivaaseen (Room 8:9,13).


5. Tempaus

Jeesus tulee pilviin asti ja tempaa maasta ruumiineen päivineen sillä hetkellä elossa olevat uskovat sekä jo taivaassa olevien uskovien ruumiit maasta tai vedestä, mihin ne on haudattu tai kulkeutuneet (1 Tes 4:15-17). Samalla temmatut ruumiit muuttuvat taivaallisiksi, kuolemattomiksi, synnittömiksi ja syntiin kykenemättömiksi hengellisen ulottuvuuden ruumiiksi (1 Kor 15:51-58, 15:40), koska ei lihallinen, materiaalinen, ruumis voi periä taivaan valtakuntaa (1 Kor 15:50).

Kristikunnassa on vallalla kolme eri käsitystä tempauksen ajankohdasta – joko 7-vuotisen vihan ajan alussa, keskivälillä tai lopussa. Sen tapahtuminen vihan ajan alussa näyttäisi parhaimmin perustellulta, koska Jeesus kärsi jo vihan uskovien puolesta (1 Tes 5:9) ja lupasi pelastaa uskovat tulevasta vihasta (1 Tes 1:10). Paatuneitten ihmisten vihaa, tappamista, panettelua, vainoa ja marttyyrikuolemiahan Jeesus taas lupasi kaikille uskoville kaikkina aikoina (Joh 15:18-19, 2 Tim 3:12) ja sitä onkin tapahtunut 2000 vuotta. Pyhä Henki vedetään maailmasta, koska se pidättää antikristuksen tulemista (2 Tes 2:6-7) ja uskovissahan on Pyhä Henki eli muutenhan Pyhä Henki jäisi tänne maan päälle heihin. Eikö se silloin yhä pidättäisi antikristusta.

Tempaus tapahtuu, kun evankeliumi on julistettu kaikille kansoille (Mat 24:14) ja pakanoiden luku tullut sisään (Room 11:25) eli kaikki pakanat tulleet uskoon, jotka uskoon tulevat.

Lopun ajat alkoivat Israelin valtion perustamisesta vuonna 1948 ja Jeesus tulee hakemaan omansa saman sukupolven aikana (Mat 24:32-34, Luuk 21:29-32), vaikkei hetkeä, eikä edes päivää jolloin Jeesus tulee, tiedä kukaan muu kuin Jumala sanoi Jeesus (Mat 24:36, 25:13).


6. Uskovat taivaassa tempauksen jälkeen

Kaikki uskossa kuolleet (Paavali sanoo ”meidän” ja Paavalihan oli uskossa) ja ylöstempauksessa maan päällä vielä elävinä olleista nostetut kokoontuvat palkintojenjakoistuimen (béma) eteen (Room 14:10, 2 Kor 5:10). Heille ei ole enää mitään helvettituomion vaaraa (Room 4:5, Joh 5:24). "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." (Room. 8:1) - on vain palkintojenjako bémalla.

Jokainen heistä jää pelastuneena taivaaseen, mutta heidän turhat tekonsa (syntejähän ei taivaaseen päässeillä uskovilla voi olla, vaan heidän on niistä pitänyt tehdä parannusta maan päällä taivaaseen päästäkseen) paljastetaan ja palavat tyhjiin. Pahat teot (faulos) otetaan esiin, mutta niistä ei rangaista eikä niistä saa palkkaakaan. Kakos, synti, ehdoin tahdoin syntejä tehneet ja Jumalan tahtoa vastustaneethan eivät tälle istuimelle ole tulleetkaan, vaan menevät viimeiselle tuomioistuimelle rangaistustaan kuulemaan.

Palkintoja jaetaan niille, jotka ovat ahkeroineet hyvissä teoissa Jumalan mielen mukaisella asenteella. Palkintoja on lueteltu ainakin seuraavissa: iankaikkinen loisto Dan 12:3, suuri palkka Mat 5:12, aarre Mat 19:21, hallitsijan asema Luuk 19:11-19, katoamaton seppele 1 Kor 9:25, vanhurskauden seppele 2 Tim 4:8, kirkkauden kuihtumaton seppele 1 Piet 5:4, elämän kruunu Jaak 1:12 ja Ilm 2:10, kruunu 3:11 ja 4:10. Jotkut eivät saa palkintoja, koska eivät ole tehneet Jumalan edeltä valmistamia tekoja, mutta he eivät voi enää tuossa vaiheessa menettää taivaspaikkaansa.

Uskonnollisuuden teot palavat pois - vain Jumalan johdatuksen mukaan tehdyistä teoista sekä hyvistä hedelmistä saa palkintoja. Palkintoja ei tule ihmisen oman mielen mukaisista hyvältä näyttävistä teoista, ei myöskään toisten ihmisten määrittelemistä uskonnollisista teoista ja käytöksestä, vaan kaikki tuollaiset näennäisen hyvät teot palavat pois. Matteuksen 6 luku kertoo, että uskonnollisesta hyvyydestä ja uskonnollisista teoista ihminen saa palkkansa täällä maan päällä omalta itseltään ja toisten ihailuna ja kehuina, taivaaseen noista teoista ei ole, vaan ne palavat kehnoina pois.

Kun uskovien ihmisteot on poltettu pois niin, ettei niistä jäänyt juurta eikä oksaa ja vain uskovien tekemät Jumalan työt ovat jääneet jäljelle, ovat he kultaa. (1 Kor 3:10-15, Mal 4:1 jossa oikea käännös ”ei jätä heille juurta eikä oksaa”, Ilm 3:18, 21:18, 1 Piet 1:7).

Heti béman jälkeen seuraa taivaassa Karitsan häät (Ilm 19:7). Uskovathan ovat täällä maan päällä kihlatut Jeesukselle (2 Kor 11:2) ja häät ovat sitten taivaassa. Hääaterialla (Ilm 19:9, Luuk 14:15, Mat 8:11) on viiniä juomaksi (Mat 26:29) Minkälaisia nuo ruoat ja juomat sitten ovat, kun ihmiset ovat ruumiiltaankin hengelliseen ulottuvuuteen muuttuneita - varmasti ainakin parempia kuin maan päällä.


7. Seitsenvuotinen vihanaika

Kun Jeesus tulee takaisin hakemaan uskovat ihmiset taivaaseen, tänne jäävät ei-israelilaiset eivät enää voi tulla uskoon. Pakanakansat eivät kansana ole ottaneet Jeesusta vastaan, kuten ei Israel aikoinaan, vaikka evankeliumi on heille levitetty, ja niinpä heiltä otetaan pois mahdollisuus tulla uskoon. Mutta kun ”pakanoiden täysi luku on sisälle tullut” (Room 11:25) niin juutalaiset saavat uuden etsikkoajan (2 Kor 3:16) ja he tunnustavat, että Jeesus on Messias. 144000 joukko israelilaisia jää sitten hallitsemaan maan päälle tuhatvuotista valtakuntaa.

Jumalan viha syttyy ihmiskuntaa kohtaan, kun ihmisten pahuus saavuttaa tietyn pisteen kuten kävi Nooan aikana, jolloin Jumala hävitti ihmiset maan päältä ja vain Nooa perheineen ja arkkiin kootut eläimet pelastuivat vedenpaisumuksesta (1 Moos 6:5-19). Tuolloin Jumala lupasi, ettei hävitä enää ihmisiä vedenpaisumuksella (1 Moos 9:11-15).

Niinpä tässä tulevassa lopunajan vihan ajassa Jumala vuodattaa vihansa ihmisten päälle vitsauksilla. Eniten vaivataan niitä kansoja, joille on saarnattu evankeliumi (kristillisiä maita), mutta he eivät ole suurin joukoin kääntyneet, vaan eläneet synnissä ja väheksyneet Sanaa (Luuk 10:12).

Näitä vitsauksia ovat: neljäsosan maasta nälänhädät, petoeläimet ja sodat, sitten maanjäristykset, vuorten ja saarten sijoiltaan siirtymiset, meteoriittisateet (Ilm 6), ukkoset salamoineen, maan kolmasosan palaminen, maanjäristykset, meristä, joista ja vesilähteistä kolmasosan saastuminen kelvottomiksi, kolmasosan auringosta, kuusta ja tähdistä pimeneminen, josta syystä kolmasosa vuorokaudesta umpipimeää (Ilm 8), kolmas osa ihmisistä kuolee valtaisiin sotiin, jonka teknistä osaamista luku kuvaa, aurinko pimenee (Ilm 9), helteet, pimenevä taivas, kaikki vesissä elävä kuolee, tuskalliset paiseet, Eufrat virta kuivuu (Ilm 16), kaksi säkkipukuista profeettaakin lyö vitsauksilla niinkuin tahtoo heitä vahingoittamaan yrittäviä 3,5 vuoden ajan, sitten 7000 ihmistä kuolee maanjäristykseen (Ilm 11), ja Harmagedonin sota (Ilm 16, 19), historian suurin maanjäristys, jossa Jerusalemkin repeää kolmeen osaan, kaikki maailman vuoret sortuvat, saaret tuhoutuvat, kaupungit tuhoutuvat, sataa monen kymmenen kilon painoisia rakeita (Sak 14:10, Ilm 16).

Seitsemän vuosiviikkoa eli seitsemän vuotta kestää tuo vihan aika: ”Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse." (Dan 9:27)

Vihan aikana perkele hallitsee koko maapalloa antikristuksen ja väärän profeetan kautta koko seitsemän vuotta - noiden kymmenvaltioliiton hallinnossa maailmaa johtavien. Tuon vihan ajan keskellä antikristus asettuu Jerusalemin uudelleen rakennettuun temppeliin ja lakkauttaa siellä jälleen käynnissä olevat uhrimenot puoleksi vuosiviikoksi eli 3,5 vuodeksi. Tuosta tapahtumasta kerrotaan myös ”tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.” (2 Tes 2:4) Samoin puolessa välissä tulee 2 säkkipukuista todistajaa profetoimaan 3,5 vuoden eli 1260 päivän ajaksi ”Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan." (Ilm 11:3) Kaksi säkkipukuista todistajaa, kuten myös 144.000 israelilaista, evankelioivat ihmisiä, mutta heidät kaikki tapetaan.

Lopulta seuraa Harmagedonin sota ja kaaos, jolloin Jeesus tulee Öljymäelle enkelisotajoukon kanssa, sitä johtaen. Jeesuksen sotajoukot lyövät kaikki ne sotajoukot, jotka ovat kokoontuneet sotimaan Häntä vastaan, joka ikinen sotilas kuolee. (Sak 14:4, Ilm 19) ja samalla kaikki juutalaiset tulevat uskoon.


8. Israelilaisten uusi etsikkoaika

Jo Vanhassa Testamentissa ilmoitettiin pakanoiden ajan loppuvan ja juutalaisten uuden etsikkoajan alkavan lopunaikana, vihan aikana (Dan 8:19, Hes 36:26-27).

Ilmestyskirja (7:4-8) puhuu juuri näistä lopunajan juutalaisista: "Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentäneljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista" sitten vielä varmistukseksi luetellaan nämä sukukunnat: Juuda, Ruuben, Gaad, Asser, Naftal, Manasse, Simeon, Leevi, Isaskar, Sebulon, Joosef, Benjamin ja kustakin näistä, ja vain näistä, 12000. Monet väärät profeetat ja harhaopit ovat yrittäneet nimetä omia joukkojaan tuoksi 144.000 israelilaiseksi. Se on toivoton yritys vääristää noin selvää Jumalan ilmoitusta Israelin 12 sukukunnasta.

Kaikki pakanauskovat taas ovat suurta joukkoa (Ilm 7:9-11) ja tuo 144.000 israelilaisen joukko veisaa taivaassa kiitosvirttä marttyyrikuolemansa jälkeen (Ilm 14:1-3)

Erityistä tuossa 144.000 joukossa on myös se, että he eivät ole saastuttaneet itseään huorinteolla (Ilm 14:4), vaan ovat neitsyitä.


9. Antikristus ja väärä profeetta

Antikristuksiahan on tullut kaiken aikaa jo Jeesuksen ajoista lähtien (1 Joh 2:18-19). Tuossa 19. jakeessa tuodaan esille, että antikristukset nousevat seurakunnista eivätkä mistään ateistien piiristä.

Tulevaisuuden kymmenvaltioliiton (= Ilm 13:1 kymmenen sarvea) johtoonhan nousee peto ja toinen peto, joille lohikäärme, eli saatana, antaa vallan sekä valtiolliseen että uskonnolliseen johtajuuteen. Peto on antikristus ja toinen peto on väärä profeetta. Molemmat ovat ihmisiä, jotka ovat antautuneet syntiin ja pahan valtaan niin, että saatana voi vaikuttaa heidän kauttaan täydellä teholla.

Eivät nämä henkilöt astu valtaan torvia toitottaen, että tässä nyt tulee antikristus ja peto, vaan he saavuttavat ihmisten luottamuksen ja nousevat johtopaikoille ja näyttävä olevan hyviä odotettuja johtajia. Väärä profeetta ilmeisesti toimii jonkinlaisena antikristuksen mediapäällikkönä (Ilm 13:14-15).

Niin muslimit, hindut, budhalaiset, kristinuskoiset kuin monet muutkin odottavat jotain lopunajan pyhää johtajaa, kuka milläkin nimellä. Niinpä tuo antikristus tulee täyttämään heidän odotuksensa tullen rakkautta, rauhaa ja hyvinvointia luvaten. Vielä tästä ”todistuksena” tuo kuolleista herääminen. Niinpä ihmiset ympäri maailmaa palvovat häntä ja saavat ekstaattisia kokemuksia joukkohysteriastaan. Antikristuksen saatanallisuus myös täyttää ihmisten hengellisyyden kaipuun, tuo mystistä ulottuvuutta elämään.

Antikristusta kuvataan Raamatussa, että hän on taitava juonimaan ja röyhkeä kasvoiltaan, menestyvä ja ovela joka palkitsee avustajiaan kunniaviroilla ja omaisuudella, joten mielistelijöitä riittää (Dan 8:23-25; 11:39). Lieneekö hän homo, eunukki, selibaatissa elävä (katolinen pappi?) tai jokin muu naisista kiinnostumaton mies, koska hänestä sanotaan, ettei hän välitä naisten lempijumalasta (Dan 11:37).

Antikristus tulee saamaan kuolinhaavan ja kuolee tai luultavimmin hän näyttelee kuolemansa ja muka sitten ihmeen kautta herää kuolleista (saatanahan aina matkii Jumalaa, joten tämäkin esitys on Jeesuksen matkimiseksi) ja saa sitten ihmiset tuolla tempulla ihastuksiin ja toinen peto eli väärä profeetta jatkaa lisäihmeillä hänen tukemistaan:

”Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa” (Ilm 13:3) "Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme. Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi." (Ilm 13:11-18)

Jeesusta hän vastustaa ja kieltää Hänet (1 Joh 2:22) ja vainoaa oikeita uskovia (Dan 8:24), vaikka alussa on hyvää pataa uskonnollisten kanssa.

Kun uskovat temmataan ylös ja samalla Pyhä Henki poistuu maailmasta, pääsee antikristus todella toteuttamaan itseään ja perkele vaikuttaa sekä hänen ja väärän profeetan kautta että suoraan.

Nämä diktaattorit hallitsevat tuota kymmenvaltioliittoa, mutta samalla heidän päätösvaltansa koskee koko maailmaa (Ilm 13:7-8). Antikristus pitää kauheita Jumalaa vastustavia puheita ja menestyy koko seitsemän vihan ajan vuotta. (Dan 8:19, 11:36) Antikristus saa kaikki ihmiset, toisen pedon yllyttämänä, kumartamaan itseään jumalana (Ilm 13:4; 8) ensin omasta halustaan ja sitten vastentahtoisesti pakotettuna.

Ainoastaan ne, joiden nimi on kirjoitettu ennen maailman luomista Kristuksen elämänkirjaan, eivät suostu häntä kumartamaan uhankaan edessä (Ilm 13:8).

Hän on sekä olemukseltaan ja kasvoiltaan röyhkeä, juonimisen mestari (Dan 8:23), että kenestäkään piittaamaton, tunteeton itsensä korottaja (Dan 11:37). Antikristuksella on voimia, mutta ei omia, vaan saatanalta saatuja ja niinpä hän saakin aikaan paljon hävitystä (Dan 8:24).

Väärä profeetta tekee ihmeitä, langettaa tulenkin taivaasta saattaen näin ihmiset ihastuksen valtaan (Ilm 13:14) ja innostaa ihmiset palvomaan antikristuksen elävää kuvaa, internetissä/tv:ssä/puhelimissa jne., jotka ovat interaktiivisia niin, että valvojat myös näkevät kumartavatko ihmiset tätä pedon kuvaa vai ei. Ne jotka eivät kumarra pedon kuvaa tapetaan (Ilm 13:14-15) .

Israelilaiset tulevat rakentamaan Jerusalemin temppelin ja aloittamaan siellä uhritoimitukset, mutta antikristus lakkauttaa ne puoleksi vuosiviikoksi eli 3,5 vuodeksi ja asettuu 7-vuotisen vihanajan puolivälissä sinne johtamaan maailmaa yksinvaltiaana, jumalana (Dan 9:27, 7:25. 2 Tes 2:4).

”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala” (2 Tes 2:3-4)

Jerusalemin temppeliä ei ole vielä uudelleen rakennettu. Israelissa Temppeli-instituutilla on näyttely, jossa esitellään tulevan rakennettavan temppelin piirustuksia ja siellä on myös nähtävissä kaikki temppelissä käytettävät esineet ja kultaiset temppelikalut, myös pappien vaatteet ja suitsukkeet. Kaikki kalusteet ovat siis valmiina käyttöön. Joka vuosi rekalla yritetään tuoda kiven järkälettä Jerusalemin vanhaan kaupunkiin temppelin peruskiveksi kahden aikaisemman temppelin hävityksen vuosipäivänä. ( http://www.templeinstitute.org/ )

Jumala lupasi palauttaa Israelin tuomarit (Jes 1:26-27) ja Israelin korkein tuomioistuinhan oli Sanhedrin, teokratian (Jumalajohtoisen valtion) korkein tuomioistuin ja uskonnollinen elin. Sanhedrinin jäsenet Roomalaiset tappoivat ja lakkauttivat sen 70 jKr. Mutta niinpä Jesajan profetia kävi toteen ja Suuri neuvosto (Sanhedrin) perustettiin 14.10.2004 ja 71 rabbia asetettiin virkaan, siis johtaja ja 70 jäsentä. Tämä neuvosto, jonka juuret olivat Mooseksen leeviläisasetuksissa, oli se elin, joka Jeesustakin kuulusteli ja syytti (Luuk 22:66-23:4), samoin apostoleita (Apt 5:21)

”Ja minä palautan sinun tuomarisi muinaiselleen ja sinun neuvonantajasi sellaisiksi kuin alkuaan olivat. Sitten sinua kutsutaan ´vanhurskauden linnaksi´, ´uskolliseksi kaupungiksi´. Siion lunastetaan oikeudella ja sen kääntyneet vanhurskaudella.” (Jes 1:26-27).

Antikristus lupasi alun perin rauhaa, mutta se oli vain näennäistä ja valhetta, sillä hän tuottaa monille turmion (Dan 8:25)

Antikristus saa väärän profeetan avustuksella ihmiset ottamaan itseensä merkin joko oikeaan käteen tai otsaan ja tekee mahdottomaksi ostamisen ja myymisen niiltä, joilla ei ole tätä merkkiä, joka toimii maksuvälineenä ja henkilötunnisteena (Ilm 13:16-18) - tuossa antikristuksen eli pedon merkissä on joko antikristuksen nimi tai antikristuksen nimen luku, joka on 666 (Ilm 13:17-18).

”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.” (Ilm13:16-18)

Tuo tulevaisuudessa vielä tuleva pedon merkki tulee liittymään ostoon ja myyntiin eli näillä näkymin näyttäisi olevan mikrosiru, joka laitetaan ihon alle otsaan tai oikeaan käteen, jota sitten käytetään pankki-/luottokorttina, mutta tekniikka menee eteenpäin ja mikrosirukin jää historiaan jossain vaiheessa ja tulee kehittyneempää tekniikkaa tilalle. Mutta nytkin on jo mikrosiruja ihmisillä, vaikka peto ei vielä olekaan noussut valtaan eikä sitä ole vielä pakko ottaa ainoana maksukeinona.

Vaikka erilaiset maksuvälineet ja henkilökortit ovat sallittuja, niin minkäänlaista pysyvää henkilötunnistetta/maksuvälinettä ei saa käteensä tai otsaansa pysyvästi asentaa. Jos ottaa niin tässä Jumalan lupaus sellaiselle:

”Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.” (Ilm 14:9-11)

Eli ei kannata olla selkärangaton ja ajatella, että kun antikristus ei vielä ole vallassa, niin voinhan sen sirun ottaa käteni tai otsani ihon alle, otan sitten pois, kun huomaan antikristuksen ilmestyvän valtaan. Tuo ikuisen helvetin uhka on todellinen uhkaus merkin ottajille. Ei kannata riskeerata. Pelkuruudella tai ahneudellakaan ei tuota merkinottoa voi selitellä (Ilm 21:8).

Antikristus pilkkaa ja rehentelee vallassa 42 kuukautta eli 3,5 vuotta (Ilm 13:5) ja nousee Jeesustakin vastaan (Dan 8:25), pilkkaa Jumalaa (Ilm 13:6,Dan 11:36), kieltää Isän ja Jeesuksen (1 Joh 2:22 4:3) ja pilkkaa enkeleitä ja taivaassa olevia, uskovina kuolleita ihmisiä (Ilm 13:6).

Kammottava luopumus on vallalla koko maailmassa, mutta niinhän Raamatussa varoitetaan käyvänkin: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi," (2 Tes 2:3) Ja tuo laittomuuden ihminen on juuri antikristus.

Ja kun antikristus on väärän profeetan kanssa vakauttanut valtansa, ei tarvitse enää esittää hyvää valtaa saadakseen, vaan saatana saa avoimesti olla ihmisten jumalana. Kun tietää, että saatananpalvonta on näinäkin päivinä synkkää raiskausta, rituaaleja ja murhia, niin koko maailma tuolloin saatananpalvojina on sitten tuota äärimmilleen vietynä. Ketkä tahansa voivat olla seuraavan yön saatananpalvontanäytösten uhreja, eniten antikristusta ja saatanaa mielistelevistä ja palvovista lähtien, sillä saatanahan on valehtelun isä ja murhaaja:

”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.” (Joh 8:44).

Mutta sitten antikristus tapetaan ilman, että kukaan ihminen sitä tekee (Dan 8:25) seitsenvuotisen vihan ajan lopussa (Ilm 13:5) Jeesuksen tullessa maahan toisen kerran:

”Minä katselin, ja silloin, niiden herjaavien sanojen tähden, joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan. Ja muiltakin pedoilta otettiin valta pois; niiden elämän pituus oli määrätty aikaa ja hetkeä myöten. (Dan 7:11-12) Ja tuhannen vuoden kuluttua Antikristus ja väärän profeetta ovat yhä kärsimässä helvetissä, kun viimeiseltä tuomiolta sinne heitetään kaikki ei-uskovat.” (Ilm 20:10)


10. Säkkipukuiset todistajat

Puolessa välissä seitsenvuotista vihan aikaa tulee 2 säkkipukuista todistajaa profetoimaan 3,5 vuoden ajaksi ”Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan." (Ilm 11:3) Säkkipuku oli surupuku Raamatun kirjoittamisen aikaan, eli vastaisiko musta puku sitä nykypäivänä.

He saarnaavat parannusta ja tekevät ihmetekoja. Ihmiset eivät kärsi kuulla parannussaarnoja ja heidät tapetaan. Kolme päivää heidän kuolleet ruumiinsa ovat kadulla pilkattavina ja ihmiset ympäri maailmaa katselevat heitä televisioistaan ihastuneina ja antavat toisilleen lahjoja, kun nuo Jumalan lähetit on saatu tapettua. Mutta sitten ilo loppuu, kun nämä heräävätkin eloon ja he nousevat pilvessä taivaaseen.

”Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan. Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla.

Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.

Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät.

Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin.

Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan.

Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.

Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät.

Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: "Nouskaa tänne!" Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät. (Ilm 11:3-12)


11. Harmagedonin sota ja luonnonmullistukset

Kun sitten riivaajat kokoavat kaikki kansat sotaan Israelia ja Jumalaa vastaan Harmagedonin (Megiddon) laaksoon (Ilm 16:13-16; 19:19), niin suuren maanjäristyksen seurauksena Jerusalem repeää kolmeen osaan ja muiden kansojen kaupungit tuhoutuvat, vuoret jopa häviävät ja valtavia rakeita sataa ihmisten päälle, mutta pilkkaaminen ei lopu. (Ilm 16:18-21)


12. Jeesus tulee maan päälle ja perustaa 1000-vuotisen hallintonsa

Seitsenvuotinen vihan aika loppuu siihen, että Jeesus tulee toisen kerran maan päälle harmagedonin sodan päätteeksi ja Öljymäki halkeaa kahtia (Sak 14:4). Jeesus tulee samoin kuin taivaaseen menikin tuoden mukanaan taivaalliset sotajoukkonsa ja kaikki Israelia vastaan sotivat saavat surmansa ja antikristus petoapurinsa kanssa heitetään ikuiseen helvetin kärsimykseen (Mat 24:27, Ilm 1:7, 19:11-21).

Tuossa sotajoukkojen ja luonnonmullistusten ahdistuksessa israelilaiset nöyrtyvät, koko kansa, ja heistä sanotaan, että he luovat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet ja Jumala vuodattaa heidän päälleen armon ja rukouksen hengen eli siis Pyhän Hengen (Sak 12:10). He tulevat ensimmäistä kertaa kansana uskoon.

Saatana sidotaan tuhanneksi vuodeksi syvyyteen (Ilm 20:2-3), ettei hän pysty villitsemään kansoja enää maan päällä. Jeesus hallitsee täällä maan päällä Jerusalemissa tuon 1000 vuotta (Sak 14:9). Huomioi, että tuossa jakeessa sanotaan, että Herra on oleva MAAN KUNINGAS, ei siis taivaassa.

Saatanahan on tämän maailman ruhtinas (Joh 12:31, 16:11). Tämä maailma on maapallo ja avaruus sen ympärillä. Syvyys taas tarkoittanee tuonelaa. Niinpä enkeli, jolla on tuon syvyyden avaimet tulee alas taivaasta ja kahlitsee saatanan ja heittää hänet pois tästä maailmasta syvyyteen ja lukitsee syvyyden oven. Syvyydessä lukittuna saatana on 1000 vuotta (Ilm 20:1-3).

Jeesus ottaa kanssahallitsijoikseen 7-vuotisen vihanajan marttyyrit, 144.000 Israelin sukukuntiin kuuluvaa, jotka Hän on herättänyt ruumiineen eloon (Ilm 20:4) ja kenties myös aikaisemmin temmatut uskovat, jolleivät he sitten ole taivaassa tuon 1000 vuoden ajankin.

Tämä Jeesuksen kanssa hallitseva joukko ei voi enää langeta syntiin. Muut ihmiset voivat langeta syntiin, perisyntisiä kun ovat, mutta hekin vasta satavuotiaana. Saatanan vaikutusta ei ihmisiin ole niin kuin nyt on, vaan vain heidän oma lihansa vetää syntiin. Samoin ihmiset eivät kuole alle satavuotiaina (Jes 65:20-20). Tuolloin ei syntisiä mielistellä niin kuin nykypäivänä ”Ei houkkaa enää kutsuta jaloksi, eikä petollista enää sanota yleväksi.” (Jes 32:5)

Koska he ovat maan päällä eikä taivaassa, he rakentavat taloja ja asuvat niissä, viljelevät ja syövät, synnyttävät ja nauttivat kättensä teoista (Jes 65:21-23).

Jeesus asuu heidän keskellään ja siksi rukouksetkin kuullaan ja niihin vastataan jo samalla, kun niitä rukoillaan (Jes 65:23-24).

Maan päällä on tuhatvuotisessa valtakunnassa myös eläimiä, jotka ovat ilman saatanan vaikutusta nekin leppeitä. Ne käyskentelevät laitumilla eivätkä syö toisiaan tai vahingoita ihmisiä (Jes 65:25).

Tuhannen vuoden lopussa saatana päästetään pois syvyydestä taas tänne maailmaan (Ilm 20:3). ja hän villitsee ihmisiä maapallon eri puolilta sotaan Jerusalemissa hallitsevaa Jeesusta vastaan (Ilm 20:1-3, 7-8). Nämä saatanan johtamat joukot piirittävät Jerusalemia, mutta tuli lankeaa taivaasta maan päälle ja kuluttaa heidät, eli he kuolevat normaalin palamiskuoleman. (Ilm 20:8-9) Heidät samoin kuin kaikkina aikoina kuolleet ei-uskovat nostetaan sitten viimeiselle tuomiolle.


13. Viimeinen tuomio ja rangaistus helvetissä

Kaikkien aikojen ei-uskovien sielut nostetaan tuonelasta ja ruumiit maasta tuomioistuimen eteen, jossa heidän tekonsa käsitellään ja tuomiot langetetaan (Dan 7:10, Ilm 20:12-13).

Jokainen joutuu kumartamaan Jeesusta ”niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat” (Fil 2:10) ja Jeesus itse tuomitsee heidät ”Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle” (Joh 5:22).

Viimeisen tuomion tuomioistuimesta, jossa tuomitaan rangaistukset, käytetään Raamatussa nimeä thronos (Ilm 20:11), valkean valtaistuimen tuomio. Jeesus lupaa myös opetuslapsilleen thronos valtaistuimia, joilta he voivat tuomita (Luuk 22:30, Mat 19:28). Uskovat eivät ole tuomittavina viimeisellä tuomiolla, koska heidän syntinsä on jo tuomittu Jeesuksessa (Joh 5:24), vaan tuomareina yhdessä Jumalan kanssa tuomitsemassa saatanan enkeleitä eli pahoja henkiä (1 Kor 6:3).

Jokaisen tuon tuomioistuimen eteen joutuvan Jeesus tuomitsee helvetin tulijärveen kärsimään, kunkin tekemiensä syntien mukaan eli rangaistuksen aste vaihtelee (Luuk 12:47-48), mutta pituus ei - ikuisuus on loppumaton kaikille.

Jo ennen tuhatvuotista valtakuntaa antikristus ja väärä profeetta (peto ja toinen peto) heitetään helvetin tulijärveen (Ilm 19:20). Niinpä he ovat jo tuhat vuotta kärsineet, kun vasta saatana, kuolema, tuonela ja ei-uskovat ihmiset heitetään sinne:

”Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti. Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.” (Ilm 20:10-15).

Helvettiä, tulista järveä eli toista kuolemaa ei valmistettu alun perin ihmisille vaan saatanalle ja demoneille: "Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä." (Mat 25:41)

Aivan samoin kuin kuoleminen maassa ei ole tyhjiin häviämistä, samoin ei toinen kuolemakaan ole tyhjiin häviämistä, vaan siitä Jumala sanoo, että se on iankaikkista kärsimistä tulisessa järvessä eli helvetissä (Ilm 21:8-9, 20:10 Mat 18:6-8, 25:46, Dan 12:2).

Niinpä nuo ihmiset helvetissä kärsivät ikuisesti madoista ja tulesta kulumatta ja häviämättä: "jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu." (Mark 9:44-48). Mutta pahinta heille on lopullinen ero Jumalasta, jota kutsutaan toiseksi kuolemaksi. Jumalan viha on heidän päällään (Hes 8:18, Jes 66:15, Heb 10:29-31)

”Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.” (Luuk 13:28)

Kaikki materiaalinen tuhotaan tuon viimeisen tuomion jälkeen (2 Piet 3:7-10). Kaikki ihmisethän ovat jo tuolloin muuttuneina hengen ulottuvuuteen (myös ei-uskovat helvetissä, jotka palavat koko ajan, mutteivät pala loppuun).

Ei Jumala puhdista tätä maailmaa, vaan tuhoaa koko maan ja maailmankaikkeuden (2 Piet 3:7-10) ja luo sen jälkeen uudet taivaat ja uuden maan hengen ulottuvuuteen, jossa uskovat viettävät iankaikkisuutta (2 Piet 3:13).


14. Uuden maan luominen

Kun kaikki paha on lukittu helvettiin ikiajoiksi, luodaan uusi taivas ja uusi maa, jotka eivät ole materiaalisia, vaan hengen ulottuvuudessa:

”Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki." Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet."
Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.” Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.” (Ilm 21:1-7)

Jumala luo tämän maailman kaltaisen hengellisen "maailman". Siellä ei enää ole lihaa eikä verta, ei syntiä eikä murhetta. Siellä on hengellinen Jerusalem, joka koostuu uskovista ihmisistä (Ilm 21:9-10), kaupungin perustuksina ovat 12 apostolia ja muurina Israelin 12 sukukuntaa, 12 porttia ovat pyhyyden helmiä, Jumala on sen temppeli, siellä ei ole aurinkoa eikä kuuta, vaan Jumala valaisee kaiken koko ajan (Ilm 21:14-22:5). Valtaistuimesta lähtee elämän virta ja elämän puu on sen rannalla tuottaen hedelmiä (Ilm 22:1-2).

Uskovat ihmisetkin loistavat: ”Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti. ” (Dan 12:3), ”Ja on taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita; mutta toinen on taivaallisten kirkkaus, toinen taas maallisten.” (1 Kor 15:40),

Jerusalem eli uskovat ovat puhdasta kultaa, koska kaikki heidän ihmistekonsa on poltettu pois niin, ettei niistä jäänyt juurta eikä oksaa ja vain uskovien tekemät Jumalan edeltä valmistamat työt ovat jääneet jäljelle. (1 Kor 3:11-15, Mal 4:1, Ilm 3:18, 21:18, 1 Piet 1:7).

”Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen. Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu." "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?" Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki. Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta! Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.” (1 Kor 53-58).

Ja tuo uusi maa ja uusi taivas ei enää ikinä katoa: "Niinkuin UUDET TAIVAAT JA UUSI MAA, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne" (Jes 66:22)

Ei kommentteja: